Kan bağışları öğrenciler sayesinde yüzde 4'ten 32'ye çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nin başlattığı "Kan Bağışı, Can Bağışı" projesinde üniversite öğrencilerinin desteğiyle gönüllü bağışçılardan alınan kan oranı, yüzde 4'ten yüzde 32'ye çıktı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kan Merkezi'nin, EÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü "Kan Bağışı, Can Bağışı" projesi, üniversite öğrencilerinin katkısıyla ilk meyvelerini vermeye başladı. Projenin başladığı 20 Şubat 2008 tarihinden bu yana gönüllü bağışçılardan alınan kan oranı, yüzde 4'ten yüzde 32'ye çıktı.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bu projeyle gönüllü kan bağış oranının artmasını hedeflediklerini belirten EÜ Tıp Fakültesi Kan Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yeşim Aydınok,

Tıp fakültesi öğrencisi yaklaşık 20 kişilik bir grubumuz, gönüllü olarak projede yer alıyor. EÜ Tıp Fakültesi Kan Merkezi ile kampüsteki Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda açtığımız standlarda öğrenci arkadaşlarımız, gönüllülerden kan bağışı kabul ediyor. Bu konuda üniversitemizin öğrenci topluluklarının da büyük desteğini gördük. Bağışta bulunanların yüzde 98'i öğrenci arkadaşlarımız. Projemize öğretim üyeleri ve üniversite personelimizin de destek vermesini bekliyoruz." dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yılda ortalama 20-25 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Prof. Dr. Aydınok, "Yalnızca 30 dakikanızı ayırarak siz de bu kampanyaya katılabilirsiniz. Vücut ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, 18 yaşını doldurmuş, kan değerleri normal, bulaşıcı bir hastalığı olmayan ve son bir yıl içinde herhangi bir cerrahi müdahale geçirmemiş herkes kan verebilir." şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılmak isteyenler, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi'ne her gün saat 09.00 ile 20.00, EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na ise pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 09.30 ile 15.30 saatleri arasında başvurabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber